News

Verder onderzoek nodig naar serumvrije alternatieven

Omwille van ethische en financiële redenen werken start-ups in kweekvlees niet met kalfserum. De voorkeur wordt gegeven aan serumvrije alternatieven. Hoe vlot daarmee al wordt gewerkt, daarover kan u lezen in een studie die net gepubliceerd werd door het team van Mark Post, een pionier in dit domein.

Bekijk het artikel

Memphis Meats haalt kweekvlees uit het labo

De Amerikaanse start-up Memphis Meats haalt 161 miljoen dollar op. Dat is een record én meer dan het totale bedrag dat sinds de oprichting in deze sector is geïnvesteerd, namelijk 155 miljoen dollar. We zijn opnieuw een stap dichter bij de grootschalige commercialisering van kweekvlees.

Bekijk het artikel

Kweekvlees als dierenvoeding

Kattenvoer gemaakt van gekweekte muizencellen. Het klinkt als verre toekomst maar bij Because Animals hebben ze al een prototype klaar. En die at kat Franky met veel plezier op.

Bekijk het artikel

Kweekvis: onbemind, broodnodig

Elk jaar halen mensen op pijnlijke manieren miljarden vissen uit de oceaan. Hoewel vissen en andere zeedieren in staat zijn om pijn en leed te ervaren, worden ze meestal gedood zonder enig respect voor hun welzijn. Tal van vissoorten, denk maar aan de blauwvintonijn, zijn intussen bedreigde diersoorten. Brengt kweekvis de oplossing?

Bekijk het artikel