News

Brazilië biedt eerste opleiding kweekvlees aan

De Federale Universiteit van Parana in Brazilië gaat voluit voor kweekvlees. Eerder voerde het al studies uit over de bereidheid van de Braziliaan om kweekvlees te eten en over de economische transitie die ermee gepaard gaat. Nu biedt het een volwaardige opleiding aan over het thema, Professor Germano Glufke Reis geeft meer uitleg. 

Bekijk het artikel

Kweekvlees zoekt boer

Is er een rol weggelegd voor boeren bij de ontwikkeling van kweekvlees? "Een minderheid ziet er wel wat in en een paar zijn zelfs zo enthousiast dat ze liefst meteen zouden beginnen." Aan het woord: Professor Cor van der Weele, hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen.

Bekijk het artikel

Yuki Hanyu imiteert met Integriculture het lichaam

Integriculture is een niet-commercieel project in Japan dat kweekvlees en burgerwetenschap samenbrengt. Ze werken aan methodes om aan een lage prijs cellen te kunnen kweken. Betrokkenheid van burgers, gemeenschappen en zeker de jonge generaties staat daarbij centraal.

Bekijk het artikel

Soja: geschikt om kweekvlees op te laten groeien?

Soja is een populair product onder vegetariërs, veganisten en ook flexitariërs. Het leent zich tot velerlei bereidingen en voedingsproducten. Nu blijkt het ook geschikt om kweekvlees op te laten groeien. Dat hebben onderzoekers van Technion – het technologisch instituut in Israël – gepubliceerd in het vakblad Nature Food.

Bekijk het artikel

Beëindigt kweekvlees het kangoeroebloedbad?

In Sydney kweekt de Australische start-up Vow Food kangoeroevlees. Het doel: een einde maken aan het bloedbad van de kangoeroes, door smakelijk vlees met een rijke voedingswaarde aan te bieden. Een interview met zijn medeoprichter, Tim Noakesmith.

Bekijk het artikel

Kweekvlees en onze groeiende resistentie tegen antibiotica

De toenemende resistentie tegen antibiotica vormt een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid én de voedselveiligheid, zo stelt de Wereldgezondheidsorganisatie. Elk jaar sterven wereldwijd naar schatting 700.000 mensen aan infecties die steeds moeilijker te behandelen zijn. Vooral voor longontstekingen, tuberculose en salmonellose (voedselvergiftiging) wordt het problematisch. Zal kweekvlees de resistentie tegen antibiotica bevorderen of net vermijden?

Bekijk het artikel