Europese en Amerikaanse overheden maken geld vrij voor kweekvlees

 

Twee Nederlandse bedrijven krijgen middelen van de Europese Commissie om de productiekost van kweekvlees verder te verlagen. Intussen doet ook de Amerikaanse landbouw-administratie (USDA) een eerste investering in kweekvlees, door een Nationaal Instituut voor Cellulaire Landbouw te financieren.

 

Dankzij een Europees Covid-herstelpakket, bekend als React-EU, krijgen de Nederlandse bedrijven Mosa Meat en Nutreco 2 miljoen euro om de betaalbaarheid van kweekvlees te versnellen. Het is een klein maar niet onbelangrijk onderdeel van een veel groter budget dat meer dan 50,6 miljard euro bedraagt. Hiermee wenst de Europese Commissie een ​​groener en duurzamer economisch herstel na te streven als reactie op de Covid-19-pandemie.

 

Het samenwerkingsproject van beide bedrijven heet “Feed for Meat” en het toegekende bedrag dient om duurzame, diervrije én goedkope voedingsstoffen te ontwikkelen om kweekvlees te maken. Het project behaalde de eerste plaats in een competitief programma, waarvoor meer dan 60 financieringsaanvragen werden ingediend.

 

Ook in de Verenigde Staten maakt de overheid middelen vrij voor kweekvlees. De USDA kent 10 miljoen dollar toe aan de Tufts University om een onafhankelijk instituut op te richten voor zogenaamde ‘cellulaire landbouw’, een begrip dat de productie van kweekvlees omvat.

 

Meer info: https://vegnews.com/2021/10/usda-lab-grown-meat en https://www.eurogroupforanimals.org/news/eu-invests-eu2m-develop-cultivated-beef-commercial-markets

Capitol 3

Share

0