Ken je Betty de bioreactor al? Ivy Farm opent grootste kweekvleesfabriek in Europa

Kweekvlees_bioreactor Betty

Het Britse bedrijf Ivy Farm dat kweekvlees produceert, opent een fabriek van ruim 1.600 vierkante meter, die plaats zal bieden aan Betty, de enorme bioreactor van 600 liter. Met die bioreactor zal jaarlijks 2,8 ton kweekvlees geproduceerd kunnen worden.

 

Het bedrijf Ivy Farm gebruikt een technologie die ontwikkeld werd aan de Oxford Universiteit. Zo produceert Ivy Farm varkensvlees dat vrij is van dierenleed, zonder gebruik van antibiotica, met een hoog proteïnegehalte en een lage waarde aan verzadigde vetten. De enorme fabriek is een primeur in het Verenigd Koninkrijk en een belangrijke stap voorwaarts in de ambities van het bedrijf.

 

Groeiplan

De opening van de fabriek is de volgende fase in het groeiplan van Ivy Farm.
Het wil zijn mogelijkheden op het vlak van onderzoek en ontwikkeling vergroten, met als doel de kosten te verlagen, de productie op te schalen en gekweekt vlees wereldwijd toegankelijk te maken voor consumenten in de nabije toekomst.

 

De nieuwe fabriek bevindt zich dicht bij de technische afdeling van de universiteit van Oxford, waar het bedrijf aanvankelijk werd opgericht. In de nieuwe kantoren bevindt zich ook een keuken waar de voedingswetenschappers en ontwikkelingschefs kunnen experimenteren met de producten van het bedrijf.

 

Recycleerbaar

De fabriek is met het oog op duurzaamheid en zelfvoorziening ontworpen. Men gebruikt er veel recycleerbare materialen, zonnepanelen om eigen energie op te wekken en er zijn ook laadpunten voor elektrische voertuigen voor het personeel.

 

GAIA

Ivy Farm is ervan overtuigd dat kweekvlees een belangrijk onderdeel is om de klimaatverandering op te vangen. Volgens het rapport dat GAIA liet maken door CE Delft zou kweekvlees de CO2-uitstoot tot 92 procent verminderen en het landgebruik met maar liefst 95 procent verminderen in vergelijking met traditionele landbouwmethoden. Een recent rapport van Oxford Economics voorspelt dat kweekvlees meer dan 16.500 banen zou kunnen creëren in het Verenigd Koninkrijk, waaronder 8.300 geschoolde functies.

 

Bronnen:

https://vegconomist.com/cultivated-cell-cultured-biotechnology/ivy-farm-europes-biggest-cultivated-meat-facility/?utm_medium=email&utm_source=rasa_io&utm_campaign=newsletter

https://foodmatterslive.com/article/ivy-farm-largest-cultivated-meat-production-plant-europe/

https://www.ivy.farm/

https://www.alt-meat.net/ivy-farm-opens-europes-biggest-cultivated-pilot-plant

Share

1