KFC wil een nugget “printen” met kweekvlees

bioprinter

KFC zou wel eens het eerste restaurant kunnen worden dat een product met kweekvlees aanbiedt. Het werkt daarvoor samen met een bedrijf gespecialiseerd in 3D-printing en mikt op de herfst van 2020 voor de voorstelling van een testproduct.

 KFC (ook bekend als Kentucky Fried Chicken) is de tweede grootste restaurantketen wereldwijd, na McDonalds. Dat betekent dat de multinational elk jaar reusachtige hoeveelheden kippenvlees verwerkt en verkoopt. KFC heeft nu aangekondigd dat het werkt aan een nugget die kweekvlees bevat. Het werkt daarvoor samen met het bedrijf 3D Bioprinting Solutions en het finale product zou een combinatie worden van plantaardige grondstoffen en kweekvlees.

Het finale product zou een combinatie worden van plantaardige grondstoffen en kweekvlees.

Productie van conventioneel kippenvlees is bijzonder problematisch, vooral op vlak van dierenwelzijn. De wereldwijde standaardpraktijk is dat veel dieren op een kleine oppervlakte worden gehouden. Bovendien levert elk dier maar een beperkte hoeveelheid vlees, waardoor grote aantallen moeten worden gekweekt en gedood om aan de vleesvraag te voldoen. De vraag naar kippenvlees stijgt ook op elk continent.

Bij de aankondiging van de nieuwe nugget erkent KFC de impact van kippenvleesproductie en beweert zich open te stellen voor een nieuwe aanpak. Daarom werkt het aan een project van ‘restaurant of the future’, waarbij innovatieve producten en methodes worden ontwikkeld en aangeboden om de impact op dieren en milieu sterk te verminderen. KFC wil in de herfst van 2020 al een testproduct klaar hebben en de voorstelling zou plaatsvinden in Moskou.

Voor meer info: https://global.kfc.com/press-release/meat-of-the-future-kfc-and-3d-bioprinting-solutions-to-use-a-bioprinter-to-produce-kfc-nuggets

Share

0