Primeur: kweekvlees wordt verkocht in Singapore

Singapore krijgt de primeur: het wordt het eerste land waar kweekvlees mag worden verkocht. Eat Just heeft de toelating gekregen van het voedselagentschap in Singapore om kweek-kippenvlees aan te bieden.

Voor mensen die actief zijn in de wereld van innovatie is het geen verrassing dat Singapore de primeur krijgt. Singapore staat bekend om de openheid inzake nieuwe technologie. Maar dat 2020 toch nog het jaar wordt waarin kweekvlees door een overheid officieel wordt erkend, dat is voor velen onverwacht.

In de aankondiging vanwege Eat Just wordt verduidelijkt hoe het kweekvlees tot stand komt. De cellen voor het kweekvlees worden leedvrij bekomen en zonder ook maar één dier te doden, bijvoorbeeld via een biopsie bij een levende kip. Door de cellen massaal te laten vermenigvuldigen in een reactor met diervrije voedingsstoffen wordt het kweekvlees geproduceerd. Eat Just benadrukt dat er geen antibiotica worden gebruikt en dat het kweekvlees nauwelijks bacteriën bevat, in tegenstelling tot conventioneel vlees. Deze communicatie is belangrijk, omdat door de goedkeuring vanwege de overheid dit nu ook kan worden gecontroleerd.

Eat Just zal samenwerken met lokale voedselproducenten en het kweek-kippenvlees zal eerst in het circuit van restaurants worden geïntroduceerd, vooraleer het via winkel en supermarkten wordt aangeboden.

Voor meer info: www.ju.st en https://techcrunch.com/2020/12/01/eat-just-to-sell-lab-grown-meat-in-singapore-after-gaining-world-first-regulatory-approval/

Copyright foto’s: Eat Just

 

106804369-1606841272554-Meat_-_chicken_-_bites_-_two_on_slate

Share

0