Verenigingen van kweekvlees kondigen mondiale samenwerking aan

Globe

De drie toonaangevende verenigingen uit de gecultiveerde voedingsindustrie gingen onlangs in Singapore een mondiale alliantie aan.

 

Het gaat om de in de VS gevestigde Alliance for Meat, Poultry, and Seafood Innovation (AMPS Innovation), de Apac Society for Cellular Agriculture (APAC_SCA) en Cellular Agriculture Europe (CAE).

 

Samen vertegenwoordigen ze 31 van de belangrijkste bedrijven die werken rond kweekvlees, -vis en -zuivel. Mirte Gosker, Managing Director van GFI APAC, verklaarde daarbij dat “wereldwijde uitdagingen wereldwijde oplossingen vereisen. Door regionale organisaties uit Europa, de VS en Azië-Pacific samen te brengen, zullen er sneller stappen vooruit kunnen gezet worden.

 

Singapore

Tijdens de Singapore International Agri-Food Week (SIAW) bespraken de leiders van elke organisatie, waaronder Sandhya Sriram Ph.D., APAC-SCA (Shiok Meats), Robert E. Jones, Cellular Agriculture Europe (Mosa Meat) en David Tonucci Ph.D., AMPS Innovation (SCiFi Foods) hoe de nieuwe alliantie kan pleiten voor een duidelijke regelgeving en hoe een doeltreffende communicatie uitgewerkt kan worden over de voordelen van cellulaire landbouw.

Er is immers dringend nood aan een duidelijke mondiale regelgeving voor gecultiveerd voedsel.

Momenteel is Singapore nog steeds het enige land ter wereld waar kweekvlees verkocht kan worden.

Het Californische bedrijf Eat Just kreeg in december 2020 de wettelijke goedkeuring om er hun gecultiveerde kip op de markt te brengen. Sindsdien is er helaas weinig vooruitgang geboekt in andere regio’s.

 

Ira van Eelen

 

Ira van Eelen, medeoprichter van KindEarth.Tech en een sleutelfiguur in de wereld van kweekvlees, beaamt dat een samenhangende wereldwijde alliantie nodig is voor verdere vooruitgang. “Dit is een slimme stap want naarmate de regelgeving over de hele wereld wordt ontwikkeld, zullen de stemmen samen krachtiger zijn”, zegt Van Eelen.

 

“Er is veel dat we van elkaar kunnen leren bij het bouwen van de regionale systemen die nodig zijn om op te schalen en een bloeiende industrie te ondersteunen”, besluit ze.

 

Bronnen: 

 

https://vegconomist.com/cultivated-cell-cultured-biotechnology/cultivated-foods-alliance/

https://ampsinnovation.org/news/

https://www.greenqueen.com.hk/cultivated-meat-global-alliance/

Share

0