Waarom ‘carnivoorkoning’ Francis Mallman oproept om minder vlees te eten (en kweekvlees promoot)

Mallman Francis

De Argentijnse chef Francis Mallmann, die bekend is door zijn deelname aan de populaire Netflix-show ‘Chef’s Table’, breekt een lans voor kweekvlees. Waarom? 

 

“De planeet is erg ongezond door wat we met dieren hebben gedaan“, legt Mallmann uit. “We hebben de oceanen vernietigd, we steken kippen vol vreselijke dingen, zoals antibiotica. En kijk naar de kweek van zalm… Die heeft de zeeën in Zuid-Amerika vernietigd. Er is dus geen uitweg. We moeten veranderen en naar alternatieven kijken.”

 

Een daarvan is natuurlijk kweekvlees. In plaats van alternatieven voor vlees die gemaakt zijn van plantaardige ingrediënten, wordt kweekvlees geproduceerd met echte dierlijke cellen. Maar dieren worden er niet voor geslacht. Mallmann vindt dat idee zeer interessant.

 

In Singapore maakt hij kennis met de gecultiveerde kipsaté van GOOD Meat.

“Koken is een kwestie van romantiek en van je ingrediënten leren kennen. Het is erg nieuw. Ik vond het lekker, maar ik moet de tijd nemen om na te denken hoe ik het kan koken, wat ik ermee kan doen en zo.”

 

Mallmann kreeg de laatste jaren berichten van jonge fans  “Ze zeiden: ‘chef, we houden van je werk, je vuren, maar we eten geen vlees.’ Ik had het gevoel dat ik ze iets verschuldigd was omdat ze zo respectvol waren.”

 

Mallman schreef daarom het boek Green Fire, met Peter Kaminsky, een boek dat het koken van vegetarische gerechten boven open vuur viert.

 

“Het schrijven van dat boek was alsof ik naar mezelf en mijn werk in de spiegel keek en dingen zag die ik voorheen niet zag. Ik moest mijn carrière doorlopen en nadenken over alle dingen die ik gedurende vele jaren had gekocht zonder te bestuderen wat ik kocht. Het was interessant. De schoonheid van het leven is om te veranderen; om te zeggen: ja, ik had het mis”,  voegde de 66-jarige Mallman eraan toe.

De Argentijnse chef was er ook bij in restaurant Keng Eng Kee in Singapore, waar ​GOOD Meat kweekvlees van kippen promootte.

Bekijk hier de video.

Bronnen:

Share

0