News

Om deze redenen moet de overheid in kweekvlees investeren

Wat gebeurt er met de arbeidsmarkt als we massaal overschakelen op kweekvlees? Zullen er dan meer of minder jobs zijn, bijvoorbeeld? Professor Carla Forte Maiolino Molento en drie andere onderzoekers van de Universiteit van Paraná onderzochten op vraag van GAIA wat de sociale en economische impact zal zijn van een overstap naar slachtvrij kweekvlees en andere alternatieve eiwitten.

Bekijk het artikel

Groen licht voor kweekvlees in de VS

Baanbrekend nieuws! Upside Foods is het eerste bedrijf ter wereld dat een ‘geen vragen’-brief heeft ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor kweekvlees, -kip en -zeevruchten. De FDA aanvaardt daarmee dat kweekvlees (kip) van Upside Foods - rechtstreeks gekweekt uit dierlijke cellen - veilig is om te eten.

Bekijk het artikel

Ook Noren willen kweekvlees

In Noorwegen gaat volgend jaar het ARRIVAL-project - Arrival of Cellular Agriculture-Enabling Biotechnology for Future Food Production – van start. Daarmee willen de Noren onderzoeken in hoeverre hun land onafhankelijk kan worden op het vlak van voedselvoorziening, en hoe ze zonder dieren te doden toch eiwitten in de vorm van vlees kunnen produceren.

Bekijk het artikel

Nieuw rapport ProVeg International bekijkt positie boeren bij eiwittransitie

Eind vorige maand verscheen een nieuw rapport van ProVeg International waarbij onderzocht werd hoe boeren een duurzame, financieel levensvatbare toekomst kunnen hebben. Op basis van interviews met 20 nationale en internationale groepen die maar liefst 300.000 boeren vertegenwoordigen, onthult het rapport de kansen en uitdagingen rond de overgang naar alternatieve eiwitproductie.

Bekijk het artikel

China neemt kweekvlees op in vijfjarenplan

Met een enorme bevolking, een uitbreidende middenklasse, een sterke verstedelijking en het daarmee gepaard gaande verlies aan land, is men in China zeer bekommerd om de voedselzekerheid in de toekomst. Om die reden werd kweekvlees opgenomen in het vijfjarenplan van het Chinese ministerie van Landbouw. Een absolute mijlpaal!

Bekijk het artikel