News

Kweekvlees als oplossing voor de groeiende wereldbevolking

GAIA ondersteunde een onderzoek waarin de meningen verzameld werden van 136 experten uit Europa, de Verenigde Staten en Brazilië. Wat blijkt? 72,8% van die experten denkt dat kweekvlees effectief een oplossing kan bieden voor de noodzaak om de voedselproductie te vergroten, onder druk van een almaar groeiende wereldbevolking.

Bekijk het artikel

‘s Werelds eerste slagerij met kweekvlees is een feit

GOOD Meat, de divisie die zich bezighoudt met kweekvlees van voedseltechnologiebedrijf Eat Just, Inc., heeft in december 2022 aangekondigd dat Huber's Butchery , een van Singapore's belangrijkste producenten en leveranciers van hoogwaardige vleesproducten, de eerste slagerij ter wereld zal zijn om kweekvlees te verkopen en te serveren. Hubert’s Butchery is een familiebedrijf en is trots om de nieuwste versie van GOOD Meat's gekweekte kip, toe te voegen aan het aanbod.

Bekijk het artikel

Om deze redenen moet de overheid in kweekvlees investeren

Wat gebeurt er met de arbeidsmarkt als we massaal overschakelen op kweekvlees? Zullen er dan meer of minder jobs zijn, bijvoorbeeld? Professor Carla Forte Maiolino Molento en drie andere onderzoekers van de Universiteit van Paraná onderzochten op vraag van GAIA wat de sociale en economische impact zal zijn van een overstap naar slachtvrij kweekvlees en andere alternatieve eiwitten.

Bekijk het artikel

Groen licht voor kweekvlees in de VS

Baanbrekend nieuws! Upside Foods is het eerste bedrijf ter wereld dat een ‘geen vragen’-brief heeft ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor kweekvlees, -kip en -zeevruchten. De FDA aanvaardt daarmee dat kweekvlees (kip) van Upside Foods - rechtstreeks gekweekt uit dierlijke cellen - veilig is om te eten.

Bekijk het artikel

Ook Noren willen kweekvlees

In Noorwegen gaat volgend jaar het ARRIVAL-project - Arrival of Cellular Agriculture-Enabling Biotechnology for Future Food Production – van start. Daarmee willen de Noren onderzoeken in hoeverre hun land onafhankelijk kan worden op het vlak van voedselvoorziening, en hoe ze zonder dieren te doden toch eiwitten in de vorm van vlees kunnen produceren.

Bekijk het artikel