News

Is kweekvlees wel veilig?

Een van de meest gestelde vragen door consumenten over kweekvlees is of het eten ervan veilig is. Is er reden om aan te nemen dat kweekvlees onveiliger is dan het vlees dat vandaag wordt geproduceerd? In Europa alleen al worden jaarlijks meer dan 350.000 voedselvergiftigingen geregistreerd, soms met de dood tot gevolg.

Bekijk het artikel

Verder onderzoek nodig naar serumvrije alternatieven

Omwille van ethische en financiële redenen werken start-ups in kweekvlees niet met kalfserum. De voorkeur wordt gegeven aan serumvrije alternatieven. Hoe vlot daarmee al wordt gewerkt, daarover kan u lezen in een studie die net gepubliceerd werd door het team van Mark Post, een pionier in dit domein.

Bekijk het artikel

George Monbiot ziet veel hoop in kweekvlees

Voor George Monbiot, een beroemd columnist voor The Guardian, is kweekvlees een van de belangrijkste manieren om klimaatsverandering tegen te gaan. En wat als deze technologie zou kunnen bijdragen aan het ecologisch herstel van onze planeet?

Bekijk het artikel

Memphis Meats haalt kweekvlees uit het labo

De Amerikaanse start-up Memphis Meats haalt 161 miljoen dollar op. Dat is een record én meer dan het totale bedrag dat sinds de oprichting in deze sector is geïnvesteerd, namelijk 155 miljoen dollar. We zijn opnieuw een stap dichter bij de grootschalige commercialisering van kweekvlees.

Bekijk het artikel

Kweekvlees als dierenvoeding

Kattenvoer gemaakt van gekweekte muizencellen. Het klinkt als verre toekomst maar bij Because Animals hebben ze al een prototype klaar. En die at kat Franky met veel plezier op.

Bekijk het artikel

Kweekvis: onbemind, broodnodig

Elk jaar halen mensen op pijnlijke manieren miljarden vissen uit de oceaan. Hoewel vissen en andere zeedieren in staat zijn om pijn en leed te ervaren, worden ze meestal gedood zonder enig respect voor hun welzijn. Tal van vissoorten, denk maar aan de blauwvintonijn, zijn intussen bedreigde diersoorten. Brengt kweekvis de oplossing?

Bekijk het artikel