
Interview met Mark Post, pionier op het vlak van kweekvlees
De oprichters van deze start-up zijn ervan overtuigd dat de mensheid anders zal moeten eten. Ontdek hoe je met een zuiver geweten vlees kunt produceren.
De oprichters van deze start-up zijn ervan overtuigd dat de mensheid anders zal moeten eten. Ontdek hoe je met een zuiver geweten vlees kunt produceren.
In 2013 stelde Mark Post de allereerste kweekvleeshamburger voor. Prijskaartje? 250.000 euro.
De Amerikaanse auteur en dierenrechtenactivist Paul Shapiro zet zich al 20 jaar in voor meer dierenrechten. In zijn boek ‘Clean meat’, in het Nederlands ‘Nooit meer slachten’, neemt hij de lezer mee in de zoektocht naar kweekvlees en het levendige debat hierover.
Opiniestuk van Hermes Sanctorum verschenen in De Morgen op 25 maart 2019.
GAIA lanceert nieuwe campagne voor slachtvrij vlees
Meer dan 4 op 10 Belgen (42%), 47% van de Vlamingen, is voorstander van kweekvlees. 42% van de Belgen stelt zich neutraal op tegenover het concept. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, uitgevoerd eind januari 2019 in opdracht van GAIA.