News

Interview met Didier Toubia, CEO van Aleph Farms

In Israël produceert Aleph Farms, mede opgericht door Didier Toubia, een slachtvrij biefstuk. Dankzij "non-GGO-technologie" slaagt dit bedrijf erin om spieren, vetten en bloedvaten te combineren en zo het uiterlijk en de textuur van een stuk vlees te reproduceren.

Bekijk het artikel

Drie vragen aan Paul Shapiro

De Amerikaanse auteur en dierenrechtenactivist Paul Shapiro zet zich al 20 jaar in voor meer dierenrechten. In zijn boek ‘Clean meat’, in het Nederlands ‘Nooit meer slachten’, neemt hij de lezer mee in de zoektocht naar kweekvlees en het levendige debat hierover. 

Bekijk het artikel

Belgen zeggen ‘ja’ tegen kweekvlees

GAIA lanceert nieuwe campagne voor slachtvrij vlees

Meer dan 4 op 10 Belgen (42%), 47% van de Vlamingen, is voorstander van kweekvlees. 42% van de Belgen stelt zich neutraal op tegenover het concept. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos, uitgevoerd eind januari 2019 in opdracht van GAIA.

Bekijk het artikel